Beste eNieSeers,

Er gaan nogal wat wilde verhalen rond over de kaartverkoop. Namens HKN / East Side willen we graag wat zaken rechtzetten.

Van de 17.500 kaarten die NEC aan ons alle heeft toegewezen, hebben we er ongeveer 600 kunnen verdelen onder onze trouwe donateurs van de afgelopen jaren, waarvan we er zo’n 1.500 hebben. Een deel van deze kaarten (1/3) is ook gegaan naar onze CC-houders: de echte diehards die vanaf het begin bij ons zijn en onvoorwaardelijk NEC steunen. Deze supporters zie je regelmatig bij zowel thuis- als uitwedstrijden, op HKN-feesten, en bij andere NEC-evenementen. Ze staan altijd klaar voor de club.

We begrijpen dat dit vragen kan oproepen. Duidelijk is: iedereen had de kans om donateur te worden, via onze website, tijdens de open dag, of tot de deadline op 11 maart van de “Ga je mee naar de Kuip?” actie. We hebben dit helder gecommuniceerd.

Elk seizoen organiseren we vanaf de oprichting in 1998 met HKN reizen naar uitwedstrijden, net als andere groepen. Dit aanbod geldt voor onze donateurs met SCC en CC. Omdat dit een grotere gelegenheid was dan een normale uitwedstrijd, kregen we extra kaarten en een eigen vak, zodat we samen kunnen zijn en sfeer kunnen maken, mede dankzij jullie donaties. Deze kaarten bieden we altijd apart aan via bestellingen, en onze donateurs weten hoe het werkt.

Klagen lijkt een Nijmeegse specialiteit, maar hierdoor houden we de gloriejagers buiten de deur, die pas afgelopen week snel een CC probeerden te regelen.

Of alles bij ons waterdicht is verlopen? Geen idee. Maar één ding is zeker: in onze bussen en in ons vak zitten echte eNieSeers. Om de eerlijkheid en transparantie van de kaartverdeling te waarborgen, hebben we met een team van acht man, variërend van de oude garde tot jeugd, alles nauwkeurig gescreend.

Maar onze kritiek richt zich op die gloriejagers die nu ineens mee willen. We hebben sinds de uitwedstrijd tegen Cambuur alles gedaan om onze supporters mee te krijgen en hebben de afgelopen dagen dag en nacht gewerkt om dit voor elkaar te krijgen.

We staan open voor een goed gesprek en feedback. Aanstaande zaterdag zijn we er weer met onze merch-verkoop. We hopen veel van jullie te zien, zodat we alles kunnen bespreken als er nog iets dwars zit.

HKN / East Side
www.eniesee.nl