HKN / East Side: Statement over Gelderse Derby

De Gelderse derby, symbool van passie en rivaliteit, staat weer op de agenda voor zondag 7 april. De manier waarop we worden ontvangen? Niet! We worden volledig uitgesloten. Met maar 800 kaarten voor de die-hard NEC-supporters, waren we al flink beperkt, weggezet als een onbeduidende factor onder het mom van een ‘risicowedstrijd’. Voor HKN en East Side is nu echt de grens bereikt. Deze vorm van minachting accepteren we niet langer.

Veiligheid, beweren ze in Arnep? Pure spot. Onze veiligheid zou niet te garanderen zijn. Maar hoe zit het dan met de veiligheid van onze spelers op hun veld? Daarom zeggen we duidelijk: Als wij er niet in mogen, waarom zouden onze spelers dan wel onnodige risico’s nemen voor een wedstrijd daar?

Net zoals laatst tegen 010, waar de veiligheid ook al niet gewaarborgd kon worden, lijkt ons dat dit voor onze spelers ook niet kan! Dit wijst niet alleen op minachting, maar lijkt ook verdacht veel op een poging tot competitievervalsing.

Onze eis is simpel: Als alleen hun aanhang welkom is en onze supporters buitengesloten worden, dan geen NEC-spelers naar Arnep. We roepen NEC op om de wedstrijd te boycotten. Dit is een kwestie van veiligheid voor iedereen, zonder uitzonderingen.

We zijn ons al aan het beraden op vervolgstappen voor het geval dat onze eis niet word ingewilligd

HKN / East Side